Hoe doen ze dat in Volendam?

 


 

Tip: Als u in het najaar (september, oktober) afspreekt en uw schip en week bij ons achterlaat om de bootkap of tent te laten inmeten dan kunnen wij deze in de winter maken en in het voorjaar op uw schip monteren. 
Wij hebben dan de hele winter de tijd om er iets moois van te maken en u profiteert van 10% winterkorting. 

 

Een nieuwe buiskap, kuiptent of  motorboottent op uw schip. Hoe doen ze dat in Volendam?

De volgorde

  1. * Globale prijsopgave vooraf.
  2. * Afspraak maken om schip te brengen.
  3. * Schip brengen, details bespreken aan boord en nauwkeuriger prijsopgave.
  4. * Schip blijft een week aan onze gratis aanlegsteiger. Uw week is gereserveerd.
  5. * Aan het eind van de afgesproken week volgt oplevering van de nieuwe kap of tent.

Normaliter ligt uw boot dus nooit langer dan een werkweek aan onze steiger. Vaak is het noemen van het type schip of een toegezonden foto van het schip voldoende om vooraf een globale prijsopgave te maken voor een nieuwe kap of tent. Ook als er nooit een kap of tent heeft opgestaan, want van bijna elke eerder door ons gemaakte kap of tent hebben we wel een foto in ons archief.

Het doek van een oude kap als model gebruiken voor een nieuwe kap is vragen om problemen. Wij hebben er slechte ervaringen mee en beginnen er liever niet aan.

Zeilmakerij Volendam vindt u aan de historische vissershaven van Volendam en we hebben een eigen aanlegsteiger van 30 meter lang voor onze deur. (zie de knop "waar vindt u ons" in het hoofdmenu). Om een kap of tent te maken moeten we gemiddeld 4 a 5 keer bij de boot zijn: Om het frame in te meten, het frame te monteren, patroon van de kap te maken, kap te monteren etc. Heen en weer rijden naar de plaats waar uw schip ligt is onpraktisch en maakt het onnodig duur. 

 

 

Indien u akkoord gaat met de vooraf opgegeven globale prijsopgave spreken we af wanneer u het schip naar Volendam brengt. Wij werken uitsluitend op afspraak en er kan een beperkt aantal schepen aanmeren aan onze steiger.

 

 

Alleen met een goede planning kunnen we onze afspraken nakomen en een kwaliteitsproduct leveren. Het weer en Moeder Natuur laten zich echter niet altijd sturen, dus het kan soms wat uitlopen......


Het werkt voor ons het handigst als uw schip op een afgesproken maandagmorgen voor onze deur ligt. Waarschijnlijk liggen er dan nog enkele schepen die voor dezelfde week hebben gereserveerd. U kunt dus de vrijdag of het weekend ervoor al bij ons aanmeren. Aan boord blijven slapen kan natuurlijk ook. U betaalt geen havengeld maar meldt u zich wel even aan bij de havenmeester. Hij weet welke schepen er die week bij ons hebben afgesproken. Vrijdag, zaterdagmorgen of maandag (let op de openingstijden!) bespreken we aan boord de verdere uitvoering tot in detail zoals hoogte, breedte, RVS of aluminium frame, kleur, type doek, kleur afwerkbies, aantal ramen, ritsen, type drukkers, etc.

Aan de hand daarvan maken we eventueel vooraf een meer nauwkeurige prijsopgave.

 

Tip: Ons werk is heel seizoensgevoelig. In het voorjaar en in de zomer is het normaliter heel druk. In het najaar en in de winter is het veel rustiger. De boten varen dan minder of helemaal niet meer en er is dus minder tijdsdruk. Het is voor ons prettiger en het kan voor u voordeliger zijn als u hier rekening mee houdt. 

 

NB: Wij huren de aanlegsteiger naast ons bedrijf van de gemeente Edam-Volendam. Tijdens onze vakantieperiodes hebben wij geen zeggenschap over de steiger en wordt door de havenmeester havengeld berekend.